29/12/08

Cursos Elizalde


Ya tenemos fechas y horarios para los cursos y talleres que cada trimestre programa el Centro Cultural La Casa Elizalde de Barcelona.

Cuatro áreas diferentes; humanidades, salud y crecimiento personal, natura y medio ambiente, expresión y recursos, que engloban propuestas muy variadas e interesantes.
Yo particularmente me decanto más por algunos cursos que ofrecen en el área de recursos y que os adjunto a continuación:

*Tast de vins
Un taller per apropar-nos al món del vi i la seva cultura: com s'elabora, quines són les varietats de raïm que l'originen, com es fa el cava... (8 sess. inici 23 gen.)
Divendres de 18.30 a 20
Divendres de 20 a 21.30
Professor: Enric Soler de Vinifera

*Tast de vins D.O. catalanes
Un viatge iniciàtic a través de totes les zones de producció vinícola del Principat: història, varietats autòctones, tipologia d’elaboració, vins i cellers principals... Aprendrem a reconèixer i entendre l’àmplia diversitat de vins catalans en la seva justa mesura.
Dimarts de 18.30 a 20 (8 sess. inici 27 gen.)
Professors: Lluis Raventós

*Tast de vins D.O. espanyoles
En aquest curs ens introduirem en el coneixement i tast de les diferents varietats de vins espanyoles. Parlarem de l’elaboració, dels vins més importants segons la seva regió, climes, zona productiva i principals característiques dels vins de les diferents D.O.
Dimarts de 20 a 21.30 (8 sess. inici 27 gen.)
Professors: Lluis Raventós

*Tast de cerveses
Pels amants de la cervesa, història, matèries primeres, procés d’elaboració i famílies existents. Tastarem diferents tipus de cerveses i aprendrem a servir-les i maridar-les amb els millors aliments.
Dimecres de 20 a 21.30 (8 sess. inici 28 gen.)
Professor: Albert Sanchís

*Taller d’elaboració de cerveses
Un taller on ens introduirem en l’elaboració de tot el procés cerveser . Aprendrem a reconèixer els diferents tipus de cervesa existents al món, les seves receptes, l’equip i els ingredients necessaris per a la seva elaboració. Juntament amb el procés d’elaboració degustarem gran varietat de cerveses de qualitat. Les cerveses resultants ens les podrem endur a casa i tastar-les amb els nostres amics i familiars.
Dissabte de 16.30 a 20.30 (3 sess. inici 31 gen.)
Professor: Albert Sanchís

*Receptes renovadores per la cuina diària
Aprèn receptes ràpides i creatives per menjar d’una manera sana i variada.
Dimecres de 10 a 12 (7 sess. inici 4 feb.)
Profesora: Mª José Arroyo

*Cuina creativa
Cuinarem plats creatius per diades importants de forma fàcil i entenedora però amb resultats espectaculars.
Dimarts de 12 a 14 (7 sess. inici 27 gen.)
Professora: Maria Fuentes

*Cuina vegetariana creativa
Comprovaràs que és possible alimentar-se d’una manera saludable cuinant plats vegetarians molt rics en nutrients. De pas, aprendràs les pautes bàsiques de l’alimentació naturista i les propietats medicinals dels aliments.
Dimarts de 10 a 12 (7 sess. inici 27 gen.)
Professora: Josefina Llargués
Divendres de 9.30 a 11.30 (7 sess. inici 23 gen.)
Professora: Gavina Ibern

*Cuina per convidats
Cuina refinada per quedar d’allò més bé quan tens convidats. S’elaboraran plats fàcils amb diferents tècniques i muntatges per donar un toc diferent a la teva cuina.
Dimarts de 14 a 16 (7 sess. inici 27 gen.)
Professora: Maria Fuentes

*Cuina d’ avantguarda
Aprofitarem les noves tècniques culinàries per donar un toc modern als nostres plats de sempre. Farem i provarem gelatines, escumes, esferificacions i aires que ens ajudaran a donar diferents textures i sabors a unes receptes d´allò més innovadores.
Dilluns de 14 a 16 (7 sess. inici 26 gen.)
Professor: Fernando Sinesio

*Cuina en miniatura
En aquest curs aprendrem a elaborar un ampli assortit de “montaditos”, “pintxos” i aperitius que ens serviran per sorprendre als nostres convidats, fent de cadascun un exemple de creativitat irresistible.
Dilluns de 12 a 14 (7 sess. inici 26 gen.)
Professor: Fernando Sinesio

*Cuina tradicional
Un viatge gastronòmic que ens permetrà conèixer i degustar els plats més típics d’algunes regions de la península.
Dissabte de 10 a 13 ( 5 sess. inici 24 gen.)
Professor: Xabi Bonilla

*Cuina hindú
Per aprendre els fonaments bàsics d’aquesta cuina coneguda pels seus colors, aromes i espècies. També coneixerem alguns dels aspectes culturals a través de les seves receptes més fàcils d’elaborar.
Dijous de 14 a 16 (7 sess. inici 22 gen.)
Professora: Deepti Golani

*Cuina japonesa
Per aprendre a cuinar sense molt esforç plats autèntics i saludables de la cuina japonesa.
Dilluns de 19.30 a 21.30 (7 sess. inici 26 gen.)
Professora: Miho Myata

*Cuina mexicana
Aprendràs a preparar els plats mexicans més populars: tortillas, enchiladas, burritos, frijoles i coneixeràs les aportacions gastronòmiques d’aquesta cultura al món. Gaudeix de l’exotisme culinari de Mèxic!
Dimecres de 14 a 16 (7 sess. inici 28 gen.)
Professora: Verónica Baena

*Pastisseria a casa

Aprendrem a el·laborar els postres més creatius i també descobrirem els clàssics renovats, tot això amb una presentació moderna per convidar i gaudir.
Divendres de 16.30 a 18.30 (7 sess. inici 23 gen.)
Professora: Maria Fuentes

Como no, me encantaría apuntarme a todos, sobretodo al de cocina en miniatura, aunque por horario me temo que me va a ser imposible, eso sí, el de pastelería no me lo pierdo :)
imprimir

0 comentarios:

 

© 2008 Ana Casanova